Groentesoep met bier

Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Soep met bier? Ja, het kan! En het is nog lekker ook. Deze groentesoep met bier is er eentje voor de durvers.

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 250 g witte champignons
  • 2 stengels prei
  • 1 stengel selder
  • bosje kervel
  • 100 g gerookte Meesterlyck-ham
  • 1 flesje Leffe Blond
  • 1,2 l kippenbouillon
  • 100 ml room
  • boter
  • peper en zout

Recept

Snijd de champignons in plakjes, de prei in ringen en de selder in blokjes.
Snipper de sjalot fijn.

Bak het sjalotje in wat boter met olie glazig. Voeg de champignons, prei en selder toe en roerbak 2 minuten. Bewaar enkele champignonplakjes voor de afwerking.

Blus met de bouillon en breng aan de kook. Laat de soep op een zacht vuur 15 minuten sudderen. Giet er het bier bij en laat nog 10 minuten zachtjes verder koken.

Mix de soep glad. Roer er de room door en laat nog even doorwarmen, niet koken. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Snijd de ham fijn. Schenk de soep in kommen of diepe borden en werk af met de resterende plakjes champignon, de fijngesneden ham en een plukje kervel.

Serveer de soep eventueel met wat (stok)brood.

Ben jij 18 jaar of ouder?

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.