Bereiding
Maak de soep
Snijd de ui, wortel, selder en preiwit in kleine stukken.
Fruit de groenten aan in wat boter tot ze glazig zijn.
Voeg eventueel het flesje Brugge Blond toe en laat kort opkoken.
Giet de gevogeltebouillon erbij, zet een deksel op de pot en laat 30 minuten zachtjes koken.
Kruid met peper en zout.
Voeg de geraspte Oud Brugge toe en mix de soep glad met een staafmixer.
Roer de room erdoor en bind de soep met de blonde roux tot een licht gebonden soep.
Maak de mini-croques
Steek ronde vormpjes uit de sneetjes brood (met een glas of serveerring).
Snijd even grote rondjes uit de kaas en ham.
Leg kaas en ham tussen twee broodrondjes (twee mini-croques per persoon).
Bak de mini-croques goudbruin in een pan met wat boter.
Steek telkens twee mini-croques op een satéprikker.
Serveer
Verdeel de soep over ontbijtkommetjes.
Werk af met extra geraspte kaas en fijngehakte peterselie.
Serveer met de warme mini-croques op satéprikkers.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.