Carpaccio van sint-jakobsnoten met een vinaigrette van olijfolie, citroensap, bieslook en dille. Afgewerkt met rode peperbolletjes, een fris, snel en simpel voorgerecht met groots resultaat.

Koude voorgerechten, een koud kunstje!

Koude voorgerechten zijn de perfecte opwarmer voor de volgende gangen van je menu. Bovendien houd je het met een koud voorgerecht lekker licht, wat zeker bij een uitgebreid feestmenu mooi is meegenomen. Vis, vlees of vegetarisch? Er is voor ieder wat lekkers van bij ons!

Tip: Voor alle ingrediënten die je nodig hebt om onze koude voorgerechten te bereiden, vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij graag rechtstreeks bij een boer in jouw buurt? Je vindt hier alle verkooppunten in Vlaanderen.

Koude voorgerechten voor kerst

Het kerstdiner is er meestal eentje om U tegen te zeggen. Zoals we al vertelden zijn vis en groenten licht verteerbaar en dus de perfecte keuze voor een koud voorgerecht met kerst, maar uiteraard kan je ook met vlees een licht voorgerecht bereiden. Ga bijvoorbeeld voor een paté die je serveert op een briochebroodje met confituur.

Wil je trouwens een klassiek recept maken zoals een garnalencocktail met tomaat? Varieer dan eens met de presentatie. Snijd de tomaat in kleine blokjes en serveer het geheel in een groot glas, afgewerkt met een paar stengels bieslook.

Tip: Meer inspiratie nodig? Bekijk onze favoriete feestelijke voorgerechten.

Deze voorgerechten laten niemand koud!

Door te kiezen voor een koud voorgerecht breng jij meer tijd door met je gasten - extra punten dus voor sfeer en gezelligheid! Ben je op zoek naar meer recepten, dan delen we ook graag ons geheim voor lekker lichte voorgerechten met jou.

Laat ons weten welke koude voorgerechten jij hebt uitgeprobeerd of deel je foto’s via Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op YouTube of Pinterest voor de laatste nieuwtjes.