Carpaccio van Belgische tomaten met minikomkommer en radijs

4
15

Maak een heerlijke vegetarische versie van de klassieke carpaccio met tomaten van bij ons.

  • 4 grote tomaten
  • 200 g kerstomaten - multicolor
  • ½ bussel radijsjes
  • 2 mini komkommers
  • 1 houthakkersbrood

Voor de afwerking:

  • 1 handvol groene kruiden (dille, platte peterselie,…)
  • 1 kl honing
  • 2 el olijfolie van goede kwaliteit
  • 2 el witte wijnazijn
  • Peper van de molen en grof zeezout

Verwijder het kroontje van de grote tomaten en snijd in flinterdunne plakken van ongeveer 3 mm dik. Spoel de kerstomaatjes en snijd in de helft.

Snijd het loof van de radijsjes, spoel goed en snijd eveneens in flinterdunne plakjes met de mandoline.

Snijd de komkommers overlangs in flinterdunne lange plakken met de mandoline.

Maak een vinaigrette van de olijfolie, witte wijnazijn en de honing. Breng op smaak met peper en zout.

Neem een groot plat bord en schik er de plakjes tomaat op. Verdeel er de kerstomaatjes, de komkommerplakjes en de plakjes radijs over.

Besprenkel met de vinaigrette en werk af met de groene kruiden.

Lekker met houthakkersbrood.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.