

Bereiding
Voorbereiding
Snijd de tomaten in fijne plakken.
Snijd het witloof in dunne repen en bak ze in een hete pan met olijfolie en boter, kort en krachtig. Kruid met peper en zout.
Snijd de perziken in partjes en bak ze in een hete pan. Blus af ciderazijn.
Rooster de walnoten licht in een droge koekenpan.
Maak de dressing
Hou de zeste van de sinaasappel apart voor de afwerking.
Mix de ricotta met fijngehakte basilicum, olijfolie, ciderazijn en het sinaasappelsap tot een romige dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Afwerking
Schik het gebakken witloof op een bord en leg de plakjes tomaat erbovenop.
Lepel er de dressing over en werk af met de sinaasappelzeste, een scheutje olijfolie en verse basilicumblaadjes.
Leg er tenslotte de gebakken perzik bij en werk af met de noten.
Voeg eventueel nog enkele rauwe blaadjes witloof toe.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.