
Ook in de herfst en winter kan je genieten van een lekkere salade. Deze combineert witloof met gebakken appeltjes en oude kaas.
Ingrediënten
- 4 stronken witloof
- 2 rode uien
- 75 g rucola
- 2 appelen
- 4 el honing
- 4 tl graanmosterd
- 4 el witte wijnazijn
- 75 g walnoten
- 40 g croutons
- 120 g oude kaas (Brugge Oud)
- olijfolie
- peper en zout
Recept
Snijd de appel in partjes en besprenkel met wat olijfolie. Gril ze goudbruin in een grillpan of op de barbecue.
Maak een dressing met de honing, mosterd, azijn en een flinke scheut olijfolie. Kruid met peper en zout.
Snijd de oude kaas in blokjes. Haal de bladeren van het witloof los. Snijd de rode ui in halve maantjes.
Meng de ui met rucola en witloof in een schaal. Verdeel er de gegrilde appeltjes over en verdeel er de blokjes kaas over.
Werk de salade af met de walnoten, croutons en de dressing.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.