Gevulde witloofrolletjes met appel

Bijgerecht
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(5) 20

Zijn je kinderen nog niet vertrouwd met witloof? Dan is dit bitterzoete bijgerecht de ideale kennismaking! 

Ingrediënten

Serveer met homemade gehaktballen als een volwaardig gerecht.

Recept

Voorbereiding

Neem de buitenste en grootste blaadjes van de witloofstronken. Houd de rest van de stronkjes apart.

Kook de witloofblaadjes zeer kort in kokend water.

Verfris ze in ijswater en dep ze droog met keukenpapier.

Maak de vulling

Snijd de rest van de stronkjes fijn.
Snijd de appels in blokjes. Snipper de ui en look fijn.

Stoof de appelblokjes in boter samen met het fijngesneden witloof, ui en look.

Maak de rolletjes

Verdeel je witloofblaadjes volgens het aantal personen. Leg vervolgens de blaadjes, per persoon, boven elkaar en zorg ervoor dat ze elkaar wat overlappen.

Het is immers de bedoeling om dit straks op te rollen.

Schep een deel van de vulling op de blaadjes en rol op tot een rolletje. Zo bekom je als het ware een opgevulde witloofkrop.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.