Homemade pickles

Saus
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

20

Pickles maken? Dat kan je makkelijk zelf doen. Belgische pickles smaken lekker bij een stoofpotje, bij frieten of gewoon op de boterham.

Ingrediënten

Voor 6 kleine potjes van 2 dl

  • 300 g bloemkool
  • ½ venkel
  • 150 g kleine uitjes
  • 150 g radijsjes

 

  • 2 dl azijn
  • 3 dl water
  • 70 g suiker
  • 1 blaadje laurier
  • 3 el mosterd
  • 2 kl kurkuma
  • 1 kruidnagel
  • 2 korianderbolletjes
  • 1 kl gemberpoeder
  • 2 kl curry
  • 3 el maïzena

Recept

Snijd de bloemkool in kleine roosjes.

Snipper de venkel fijn. Pel de uitjes en halveer.

 

Zet een steelpannetje op het vuur met de suiker, water en azijn. Als de suiker volledig is opgelost blancheer je hierin de bloemkoolroosjes, venkel en uitjes. Gedurende 2 minuten.

Haal alle groenten uit de azijn en breng opnieuw aan de kook. Voeg er mosterd, laurier, kurkuma, gemberpoeder, kruidnagel, korianderbolletjes en curry aan toe. Los de maïzena eerst op in een klein scheutje water en laat even inkoken.

Halveer de radijsjes en hussel onder de groenten. Doe de groenten in een bokaal en overgiet met de warme ingekookte saus. Sluit goed af met een deksel.

 

Bewaar in de koelkast gedurende maximum een half jaar.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.