Tartaar van rode biet met witloof, rosbief en mieriksworteldressing

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 10

Hoe meer tijd je uitspaart tijdens de feestperiode, hoe beter. Maak daarom een lekker, snel hapje zoals deze tartaar van rode biet met witloof, rosbief en mieriksworteldressing.

Ingrediënten

  • 2 gekookte rode bieten
  • 1 sjalotje
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • enkele blaadjes kervel
  • 2 stronken witloof
  • 1 el walnoten
  • 2 el citroensap
  • 4 plakjes rosbief
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de dressing:

  • 3 el magere yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 el mierikswortel
  • 1 el kappertjes

Recept

Snipper het sjalotje. Snijd de rode bietjes in fijne blokjes. Kruid met peper en zout en meng er het sjalotje, peterselie en een scheutje olijfolie onder.

Verwijder de harde kern van het witloof en snijd fijn. Hak de walnoten fijn en schep ze onder het witloof. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

Snijd de kappertjes in kleine stukjes. Maak een dressing van de mayonaise, magere yoghurt, mierikswortel en kappertjes. Kruid met peper en zout.

Verdeel de tartaar van rode biet over glaasjes. Schep er het witloof op en leg er tot slot mooi het plakje rosbief op. Bedruppel met de dressing en werk af met een takje kervel.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.