Visballetjes met huisgemaakte tartaarsaus

4
(20) 15

Vis en tartaar, dat is zoals steak en béarnaise. Die twee passen perfect bij elkaar. Je kan er niet alleen van genieten als hoofdgerecht maar ook als leuk aperitiefhapje. Ook de kleinsten aan tafel zullen er dol op zijn!

  • 400 g koolvishaasje
  • 400 ml visbouillon
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 tl harissa
  • 1 ei
  • 80 g paneermeel
  • arachideolie
  • peper en zout

Voor de tartaarsaus

  • 2 eieren
  • 1 sjalotje
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 2 zure augurken
  • 2 el kappertjes
  • 120 g mayonaise

Maak de tartaarsaus

Kook voor de tartaarsaus de eieren hard en laat afkoelen. Pel ze en plet fijn met een vork.

Snipper het sjalotje, augurken en kappertjes fijn. Meng er de rest van de ingrediënten onder en kruid met peper en zout. Zet koel.

Visballetjes

Verwarm de visbouillon en pocheer er de koolvis in. Schep de vis uit de pan en prak fijn met een vork.

Snipper de ui fijn.

Schep er de peterselie, bieslook, geperste knoflook, ui, harissa, ei en het paneermeel onder. Kruid met peper en zout.

Kneed tot een smeuïg mengsel. Rol er met vochtige handen balletje van.

Bak de balletjes goudbruin in een bodem hete arachideolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Geef er de tartaarsaus bij.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.