Crostini met tartaar van rog en dressing

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Dankzij de gelatineuze structuur is rog heerlijk in koude bereidingen, maar ook lauw, gebakken of gepocheerd is rog een streling voor de tong.

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 4 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • bakje tuinkers
  • 4 kerstomaatjes
  • 1 el zilveruitjes
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 gefileerde rogvleugels
  • 2 el witte peperbollen
  • scheutje witte wijnazijn
  • 1 tl honing 
  • ½ tl mosterd
  • 1 ciabatta
  • 6 el olijfolie
  • peper en zout

Recept

Snipper de sjalotjes fijn en snijd de kerstomaatjes in blokjes.

Halveer de zilveruitjes.

Breng een grote pot water aan de kook. Voeg de witte peperbollen, de tijm en de laurier toe. Kruid met zout. Laat even doorkoken. Leg de rogvleugels in het water en laat 10 minuten pocheren. Schep ze daarna uit het water, laat afkoelen en trek in reepjes.

Roer de olijfolie los met de witte wijnazijn, sjalotjes, honing, mosterd en peterselie. Kruid met peper en zout. Meng de dressing, samen met de tomaatjes en zilveruitjes, door de vis.

Snijd de ciabatta in dunne sneetjes en rooster ze goudbruin in een broodrooster. Halveer het gepelde teentje look en wrijf ermee over de sneetjes brood. Druppel er wat olijfolie over en schep er de rogtartaar op. Werk af met een plukje waterkers.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.