Tarte tatin van rode biet en rabarber

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Een tarte tatin met fruit, dat smaakt, maar ook met groenten kan je een heerlijke tarte tatin maken. Dit recept met rode biet en rabarber is het bewijs. 

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 500 g rode bietjes
  • 300 g rabarber
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje citroentijm
  • Enkele blaadjes basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 1 el bruine suiker
  • 2 el balsamicoazijn
  • 3 el olijfolie
  • Zeste van 1/2 citroen
  • 1 ei

Voor de geitenkaascrème:

  • 150 g zachte geitenkaas
  • 3 el volle roomkaas

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Spoel de bieten en boen ze schoon. Pak de bietjes samen in in een vel aluminiumfolie met een takje rozemarijn, takje citroentijm, teentje knoflook, peper en grof zeezout en wat olijfolie.

Pof de bieten gaar in een voorverwarmde oven gedurende 1 u, tot ze gaar zijn.
Check met de prikker of je er gemakkelijk doorheen kan.

Pak de bieten uit, laat afkoelen en pel ze. Snijd in parten.

Maak ondertussen de rabarber schoon en snijd in stukjes van 2 cm. Meng de rabarber in een kom samen met olijfolie, balsamicoazijn, suiker en doe er de partjes geroosterde biet bij.

Vet een quichevorm in en verdeel de bietjes en rabarber over de bodem. Rol het bladerdeeg over de groenten in de bakvorm.

Meng het ei met een beetje water, en bestrijk het bladerdeeg. Plaats de taart in de voorverwarmde oven gedurende 30 à 35 minuten.

Haal de taart uit de oven en laat nog zo’n 10 minuten in de vorm afkoelen.

Mix ondertussen de geitenkaas met de roomkaas tot een gladde crème.

Draai de taart om en werk af met een toefje geitenkaascrème en enkele blaadjes basilicum.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.