Kippenbouten in de oven met rabarber

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(30) 50

Rabarber in een hartig gerecht? Ja hoor! Deze kippenbouten in de oven met rabarbar is een gerecht om duimen en vingers van af te likken. 

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 1/2 bol knoflook
  • 4 stengels rabarber (400 g)
  • 2 citroenen
  • 4 sjalotjes
  • 4 takjes citroentijm
  • 100 g cashewnoten
  • 2 el olijfolie
  • Peper van de molen en zout

Voor de marinade:

  • 2 dl sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 1dl honing
  • Sap van 1 limoen
  • Sap van 1 citroen

 

  • 300 g zilvervliesrijst

Recept

Maak de marinade:

Zet een pannetje op het vuur met de sojasaus, honing, sesamolie, limoen- en citroensap en laat op een zacht vuurtje binden.

Maak de rabarber schoon, snijd in stukken en roer onder de marinade.

Maak de kippenbouten klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Kruid de kippenbouten met peper en zout. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en schroei de kippenbouten langs beide kanten.

Pel de sjalotten en snijd overlangs in de helft. Schik de bouten in een ovenschotel, overgiet met de marinade en rabarber. Duw er de takjes tijm, sjalotten en knoflookteentjes tussen.

Dek af met een vel aluminiumfolie en gaar de kip in de oven gedurende +/- 30 minuten.

Ondertussen:

Rooster de cashewnoten, laat afkoelen en hak grof.

Kook de rijst gaar.

Afwerking:

Haal de kippenbouten uit de oven, werk af met enkele takjes citroentijm en de fijngehakte cashewnoten. Serveer er de rijst erbij.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.