Geroosterde kippenbouten uit de oven met venkel

4
(15) 30

Er is niets zo lekker dan sappige kippenbouten uit de oven. De venkel, tomaten en olijven zorgen voor een frisse smaak. Heerlijk!

  • 6 kippenbouten met vel
  • 2 venkels
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 biologische citroen
  • 2 el olijfolie
  • 2 el witte wijn
  • 1 tl zout
  • 1 el venkelzaad
  • zwarte peper
  • 1 tros kerstomaatjes - torrito
  • 2 el olijven

Verwarm de oven voor op 220°C

Maak de venkel schoon en verwijder het groen gedeelte bovenaan maar houd dit bij. Verwijder de buitenste schil en snijd de venkel in 4. Verwijder de harde kern in het midden. Snijd dunne plakken van ongeveer een halve cm dikte.
Hak de look fijn.

Schik de kippenbouten in een ovenschaal, voeg hierbij de venkelschijfjes, look, zeste van 1 citroen en het sap van diezelfde citroen toe. Meng de olie samen met de witte wijn en breng op smaak met peper en zout. Voeg dit mengsel bij de kip en meng goed.

Schik de kip in het midden van de ovenschaal en de venkelreepjes aan de buitenzijde. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak ongeveer 30 minuten in de oven.

Neem de schaal uit de oven voeg de olijven en kerstomaten samen met het venkelzaad toe. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet opnieuw in de oven voor ongeveer 10 minuten.

Serveer met zuurdesembrood of rijst.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.