Gegrilde drumsticks met frisse rijstsalade

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 30

Lekker sappige kippenbouten, daar heb je wat geduld voor nodig maar deze gegrilde drumsticks zijn het wachten meer dan waard. Perfect voor op de BBQ, of in een grillpan!

Ingrediënten

Voor de gegrilde drumsticks:

  • 8 drumsticks (kippenbouten)
  • sap van 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 el fijngehakte koriander
  • 200 ml volle yoghurt
  • ½ el paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de rijstsalade:

  • 300 g rijst
  • 1 komkommer, geschild, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 30 g amandelen
  • 3 el fijngehakte munt
  • 3 el fijngehakte peterselie

Voor de dressing:

  • sap van 1 sinaasappel
  • sap van 1 citroen
  • scheutje witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • olijfolie

Recept

1 dag op voorhand: Meng de yoghurt met het citroensap, look, paprika-, komijn-, kaneel- en chilipoeder. Voeg een scheutje olijfolie toe en kruid met peper en zout. Leg hierin de bouten en schep de marinade goed over het vlees. Dek af en laat een nacht in de koelkast marineren.

Kook de volgende dag de rijst gaar. Rooster ondertussen de amandelen goudbruin in een droge koekenpan.

Giet de rijst af, schep in een kom en laat afkoelen. Hak de amandelen grof en schep ze, samen met de komkommer, paprika, rode ui, munt en peterselie, onder de rijst.

Maak een dressing met het sinaasappel- en citroensap, witte wijnazijn, mosterd en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Giet dit over de rijstsalade en meng goed om.

Neem de bouten uit de marinade, laat ze goed uitlekken en dep ze droog met wat keukenpapier. Grill de drumsticks op de indirecte kant van de barbecue in 30 minuten gaar. Keer de drumsticks regelmatig om. 

Bestrooi ze met de koriander en geef er de rijstsalade bij.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.