100% van bij ons

Salade met geroosterde venkel, bonen, peulen en geitenkaas
Een klassieke salade met tomaat en komkommer smaakt altijd maar als je eens iets anders wil moet je deze groene groentesalade met geroosterde venkel zeker eens proberen.
Ingrediënten
- 2 venkelknollen
- 200 g prinsessenboontjes
- 150 g erwtjes (diepvries)
- 100 g peulen
- handvol basilicumblaadjes
- 200 g Belgische geitenkaas
- 150 g zuurdesembrood
- 80 g walnoten, grof gehakt
- 3 el witte wijnazijn
- 1 tl suiker
- olijfolie
- peper en zout
Recept
Verwarm de oven voor op 200°C.
Scheur het brood in kleine stukjes en hussel met 2 el olijfolie. Kruid met zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 10 minuten in de oven. Schep halverwege om en bestrooi met de walnoten.
Snijd de venkelknollen in de lengte in dunne plakken. Doe ze in een kom en hussel ze met een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout en grill in de grillpan 2 minuten langs elke kant.
Snijd het harde stukje van de boontjes weg en halveer ze. Blancheer ze samen met de peultjes en de erwtjes 5 minuten in licht gezouten water. Giet af. Meng er de witte wijnazijn, een scheutje olijfolie en de suiker onder en kruid met peper en zout.
Schep de croutons met de noten onder de bonen.
Verdeel, samen met de gegrilde venkel, over de borden. Brokkel er de geitenkaas over en werk af met de basilicumblaadjes.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.