Carpaccio van sint-jakobsnoten

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

10

Sint-jakobsnoten mogen niet ontbreken op het feestmenu. Weet je niet hoe je ze moet klaarmaken? Ga voor een lekker fris gerecht met deze carpaccio van sint-jakobsnoten.

Ingrediënten

  • 12 sint-jakobsnoten
  • 4 el zeer goede olijfolie
  • 1/2 citroen
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • enkele takjes dille
  • 1 kl gedroogde roze peperbolletjes
  • peper en zout
     

Recept

Zet de borden voor de carpaccio ruim vooraf in de koelkast.

Meng voor de vinaigrette de olijfolie, citroensap, peper en zout. Klop goed door tot een mooie dressing.

Snijd de gewassen sint-jakobsnoten met een scherp mes in dunne schijfjes.

Leg de schijfjes op de koude borden.

Druppel de vinaigrette over de schijfjes Sint-jakobsnoten.

Bestrooi met fijngehakte bieslook, dille en gekneusde rode peperbolletjes.

Serveer meteen.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.