Carpaccio van sint-jakobsnoten

4

Sint-jakobsnoten mogen niet ontbreken op het feestmenu. Weet je niet hoe je ze moet klaarmaken? Ga voor een lekker fris gerecht met deze carpaccio van sint-jakobsnoten.

  • 12 sint-jakobsnoten
  • 4 eetlepels zeer goede olijfolie
  • 1/2 citroen
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • 1 koffielepel gedroogde roze peperbolletjes
  • peper en zout.
     

Zet de borden voor de carpaccio ruim vooraf in de koelkast.

Meng de olijfolie, citroensap, peper en zout met een klopper.
Snijd de gewassen sint-jakobsnoten met een scherp mes in dunne schijfjes.

Leg de schijfjes op de koude borden.

Wrijf met een borstel de vinaigrette uit over de schijfjes.

Bestrooi met fijngehakte bieslook en verkruimelde rode peperbolletjes. Serveer.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.