Bloemkoolsoep van geroosterde bloemkool

Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 30

Geef je bloemkoolsoep extra veel smaak door geroosterde bloemkool te gebruiken. Het is iets meer werk maar meer dan de moeite waard!

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool
  • olijfolie
  • 3 teentje knoflook
  • peper & zout
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 chilipeper

 

  • bakboter
  • 1,5l groentebouillon
  • 3 uien
  • 1 preiwit
  • 3 takken selder
  • enkele takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • enkele takjes rozemarijn

 

  • ½ tl nootmuskaat
  • 250 ml room
  • 1 eetl fijngesnipperde peterselie

Snijd de kern van de bloemkool in stukken en doe hem bij de rest van de groenten in de soepketel. 

Recept

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Snijd de bloemkoolroosjes in plakken van 1 cm en leg op een bakplaat met bakpapier. Zorg ervoor dat de groenten voldoende ruimte hebben en niet opeengestapeld liggen.

Snipper de chilipeper fijn en strooi over de bloemkool. Pers vervolgens de teentjes knoflook uit boven de bloemkool en besprenkel met 2 eetl olijfolie en komijnpoeder. Kruid met peper en zout. Meng om tot alle stukjes bedekt zijn met de olie.

Plaats 15 à 20 minuten in de oven en roer regelmatig om.

Pel en snipper de uien grof.

Was de prei en de selder. Snijd in grove stukken.

Smelt de boter in een grote kookpot en stoof de uien aan. Voeg de prei en selder toe.

Giet de bouillon over de groenten.

Maak een kruidentuiltje van de verse kruiden, bind de tijm, rozemarijn en laurier samen met keukentouw. Leg het kruidentuiltje in de soep. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de soepketel en laat de groenten garen op een zacht vuur.

Haal de bloemkool uit de oven en houd enkele gegrilde bloemkoolroosjes apart voor de afwerking.

Voeg de rest van de bloemkool toe aan de bouillon. Haal het kruidentuiltje uit de soep en mix de soep fijn. Voeg de room toe en mix nogmaals. Proef en kruid naar eigen smaak met nootmuskaat, en eventueel peper & zout.

Schep de bloemkoolsoep in diepe borden of kommen. Werk de soep af met de gegrilde bloemkool, fijngesnipperde peterselie en enkele druppels olijfolie.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.