Bloemkoolsoep met gekookte hamblokjes

Soupe
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

45

Nood aan een opkikker? Met een kop dampende kop bloemkoolsoep kan je er weer helemaal tegenaan. Werk af met ham voor een lekker extraatje.

Ingrediënten

Recept

Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in kleine roosjes.

Was de prei en snijd die in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de ham in snippers.

Verhit wat olie in een grote kookpot en fruit hierin de ui en de prei. Voeg de bloemkoolroosjes toe om even mee te bakken.

Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Zet het deksel erop en laat 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen.

Mix de soep fijn en roer er de room, dragon, peterselie, mosterd en hamsnippers door.

Laat de soep om te serveren weer warm worden maar niet meer koken.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.