Start to cook

Bloemkoolsoep met gekookte hamblokjes

4

Nood aan een opkikker? Met een kop dampende kop bloemkoolsoep kan je er weer helemaal tegenaan. Werk af met ham voor een lekker extraatje.

Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in kleine roosjes.

Was de prei en snijd die in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de ham in snippers.

Verhit wat olie in een grote kookpot en fruit hierin de ui en de prei. Voeg de bloemkoolroosjes toe om even mee te bakken.

Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Zet het deksel erop en laat 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen.

Mix de soep fijn en roer er de room, dragon, peterselie, mosterd en hamsnippers door.

Laat de soep om te serveren weer warm worden maar niet meer koken.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.