Mosterdsoep met kervel, kaas en krokante ham

Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Met dit mosterdsoep recept zet je in iets meer dan 30 minuten een heerlijk, dampende kop mosterdsoep op tafel. En vergeet zeker de toppings niet!

Ingrediënten

  • 2 zoete uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 preiwitten
  • 2 bloemige aardappelen
  • Handvol kervel
  • 100 ml lichte room
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 el graantjesmosterd
  • Peper en zout
  • 60 g dun gesneden gerookte Meesterlyck-ham
  • 100 g St Maarten Light (geraspt)
  • 2 el boter

Recept

Pel en snijd de ui in reepjes. Pel en plet de knoflook.

Spoel de prei en snijd in ringen. Schil de aardappel en snijd in stukken.

Verhit een klontje boter en stoof de prei, ui en knoflook gedurende 8 minuten. Voeg de blokjes aardappel, kippenbouillon, 1 el grove mosterd, peper en zout toe en laat 20 minuten zachtjes koken.

Verwarm de oven voor op 185°C

Voeg de kervel toe aan de soep, mix alles fijn. Proef en kruid ev bij met peper en zout.

Leg de plakjes ham op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats in een voorverwarmde oven gedurende 10 minuten of tot ze krokant zijn. Laat afkoelen.

Kort voor het serveren meng je 1 el grove mosterd en de room onder de soep. Houd de soep warm, maar laat ze niet meer koken.

Garneer de soep met de gemalen kaas, krokante ham en extra kervel.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.