Kervelsoep

Soep
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Een dampende kop kervelsoep op een wat koudere dag...heerlijk! 

Ingrediënten

Recept

Snipper de uien fijn en snijd de prei in stukjes. 

Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes.

Smelt een klontje boter in een kookpot en stoof de uien glazig, voeg de prei en de aardappelen toe. Laat enkele minuten stoven. 

Voeg vervolgens de bouillon toe en breng aan de kook, laat 20 minuten afgedekt pruttelen.

Mix de soep fijn.

Was de kervel goed en verwijder de steeltjes. Hak de kervel fijn en voeg op het einde toe aan de soep. 

Laat een minuutje garen zonder deksel om de frisgroene kleur van de kervel te behouden. Breng op smaak met peper en zout.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.