kerstmenu

Welk van onze 5 kerstmenu’s past bij jou?

Ben jij nog op zoek naar een lekker kerstmenu maar kan je niet kiezen? Logisch, want er bestaan ondertussen honderden kerstmenu’s. Daarom stelden wij slechts 5 kerstmenu’s samen voor 5 verschillende types. Houd je van snel en gemakkelijk, traditioneel of ga je voor 100% Belgisch? Vind het kerstmenu dat bij jou past. Of mix & match en maak er een onvergetelijk feest van.

Snel en gemakkelijk

Kerstmis, dat is lekker eten, maar ook gezellig samen zijn met vrienden en/of familie. Wil je maximaal genieten van jouw gezelschap? Ga dan voor kerstrecepten waar je niet veel werk aan hebt én waar je geen duizend ingrediënten voor nodig hebt. Zo sta je niet de hele dag achter het fornuis en kan je zonder zorgen staan keuvelen met je gasten. Of ga voor gourmet en fondue en kook lekker samen.

Heb je niet gevonden wat je zocht? Kijk dan eens tussen deze makkelijke kerstrecepten.

100% van bij ons

Ben jij een Belg in hart en nieren die trots is op onze keuken? Wil je de producten van bij ons laten schitteren op jouw feesttafel? Ga voor een lokaal en duurzaam menu met onderstaande kerstrecepten. Starten doe je met een hapje van filodeeg en geitenkaas, of een heerlijke soep van vergeten groenten. Deze crumble van peer is dan weer de perfecte afsluiter.

TIP: maak je kerstmenu op-en-top Belgisch met erkende streekproducten. En koop je graag recht van bij de boer? Ook dat kan. Ontdek hier alle verkooppunten in jouw buurt.

Traditioneel

Zeg nu zelf, er is niets zo lekker als het eten van de bomma. Het lijkt misschien onmogelijk maar dankzij een aantal klassieke recepten serveer jij je gasten een kerstmenu dat hen doet terugdenken aan hun kindertijd. Denk aan een stoofpotje van varkenswangetjes, of een gevulde kalkoen. Serveer een vleugje nostalgie met dit traditioneel kerstmenu.  

Exotisch

Maak jij geregeld een verre reis? Krijg je niet genoeg van de smaken uit het zuiden? Of misschien heb jij je hart verloren aan de Thaise keuken? Dan is dit exotisch kerstmenu iets voor jou. Met dit menu blijf je trouw aan verse, lokale producten maar roep je smaken op uit verre landen. Neem je gasten mee op een culinaire reis met deze feestrecepten.

Feestelijk veggie

Als goede gastvrouw of gastheer wil je natuurlijk dat iedereen geniet van jouw kerstmenu. Is een van jouw gasten vegetarisch? Of wissel je gangen met vis of vlees graag af met vegetarische? In welke situatie je je ook bevindt, wij schotelen je alvast een aantal vegetarische kerstrecepten voor.

TIP: wist je dat van alle ingrediënten die in deze recepten gebruikt worden, je in de winkel ook een heerlijke bioversie vindt? Zeker het proberen waard.

Welk kerstmenu kies jij?

Welk van deze 5 kerstmenu’s is jouw favoriet? Of misschien hou je er wel van om te mixen en matchen naar jouw smaak? Wat je ook beslist, wij horen én zien het graag. Deel gerust jouw mening en feestfoto’s via onze Facebook-pagina, op Twitter of op Instagram met #lekkervanbijons!

Wil je helemaal up-to-date blijven? Check dan regelmatig onze YouTube- en Pinterest-account of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.