Taart kersthuisje met cuberdon
Een kerstverhaal om op te eten! Dit taarthuisje met cuberdons brengt je helemaal in kerstsferen. Maak de cake met ons basisrecept en laat je creativiteit de vrije loop terwijl je dit feestelijke dessert samenstelt en versiert.
Bereiding
Snijd de cuberdons in stukjes en smelt ze op een zacht vuurtje met de eetlepels water.
Roer de gesmolten cuberdonmassa door de roomkaas.
Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Spatel 2/3 van de room door de cuberdoncrème, de rest van de slagroom bewaar je in een spuitzak in de koelkast.
Laat de crème nog 15 minuten opstijven in de koelkast.
Snijd de cake in de vorm van een huis door twee diagonale kanten weg te snijden. Deze stukjes gaan we niet gebruiken. Zo bekomen we het “onderdak”.
Snijd dan de cake in de lengte horizontaal doormidden.
Leg de onderste dikke plak cake op een rechthoekige schaal en verdeel een laag cuberdoncrème als tussenlaag. Leg nu het tweede stuk cake er bovenop, “het onderdak”.
Spatel opnieuw wat van de cuberdoncrème, aan de zijkanten en bovenop. Neem een vork en maak de zijkanten gelijk met de tandjes van je vork.
Laat opnieuw 15 minuten opstijven in de koelkast.
Leg de lange vingers op het “onderdak”. Spuit slagroomroosjes op de nok van het dak met het restje slagroom uit je koelkast. Zet er een paar cuberdons op als afwerking en strooi er eventueel nog wat poedersuiker over.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.