Kerstkoekjes met glazuur

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
Bereidingstijd

45

Heb je altijd al eens zelf kerstkoekjes willen maken? Dit is je kans! Met ons recept maak je heerlijke kerstkoekjes mét glazuur natuurlijk. Leuk om te delen met gasten of mee te geven als cadeautje. 

Ingrediënten

  • 100 g boter, op kamertemperatuur
  • 90 g fijne suiker
  • 1 ei
  • 200 g bloem
  • snuf kaneelpoeder
  • snuf zout

Voor het glazuur:

  • 50 g poedersuiker
  • scheutje water

Recept

Maak het koekjesdeeg

Mix de boter met de suiker romig. Voeg het ei en het zout toe en mix 2 minuten verder.

Voeg de gezeefde bloem en het kaneelpoeder toe en kneed tot een vast deeg.

Vorm er een bal van, duw wat plat en wikkel in plastic folie. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.

Maak koekjes

Verwarm de oven voor op 180°C.

Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad tot een dunne lap van 5 mm  dik. Steek er kerstkoekjes uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Plaats de koekjes 12 à 15 minuten in de oven. Laat ze na het bakken 5 minuten op de bakplaat liggen en leg ze dan op een rooster om helemaal af te koelen.

Meng het gezeefde poedersuiker met water tot een dik glazuur.

Doe een beetje van het glazuur in een spuitzakje met een fijn mondje en versier er nu de koekjes mee.

Laat de koekjes uitdrogen.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.