Cake

Dessert
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 45

Er gaat niets boven een lekker plakje zelfgemaakte cake. Met dit basisrecept maak je een klassieke vanillecake die mals en luchtig is.

Ingrediënten

  • 200 g hoeveboter, op kamert°
  • 200 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • koffielepel vanille-extract
  • 3 eieren
  • 50 ml melk
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • extra boter

Als je 1 ei vervangt in een cakerecept door 50 ml melk dan is hij malser en kruimelt hij minder.

Recept

Verwarm de oven op 180°C.

Klop de boter romig met de suiker en vanillesuiker. Klop 5 minuten.

Klop er de eieren één voor één onder, voeg het vanille-extract toe en meng goed.

Zeef de bloem en spatel onder het beslag. Voeg de melk toe en meng goed.

Beboter een cakevorm en giet het beslag in de vorm.

Plaats in de oven en bak 45 minuten. Prik even in de cake met een satéprikker. Kleeft er nog deeg aan? Zet hem dan even terug in de oven.

Laat 5 minuten afkoelen in de vorm en ontvorm hem daarna.

Laat afkoelen op een taartrooster.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.