Cake

6
(15) 45
  • 200 g hoeveboter, op kamert°
  • 200 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • koffielepel vanille-extract
  • 3 eieren
  • 50 ml melk
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • extra boter
Als je 1 ei vervangt in een cakerecept door 50 ml melk dan is hij malser en kruimelt hij minder.

Verwarm de oven op 180°C

Klop de boter romig met de suiker en vanillesuiker. Klop 5 minutten.
Klop er de eieren één voor één onder, voeg het vanille-extract toe en meng goed.
Zeef de bloem en spatel onder het beslag. Voeg de melk toe en goed.

Beboter een cakevorm en giet het beslag in de vorm.

Plaats in de oven en bak 45 minuten.
Prik even in de cake met een satéprikker, kleeft er nog deeg aan? Zet hem dan even terug in de oven.

Laat 5 minuten afkoelen in de vorm en ontvorm hem daarna. Laat afkoelen op een taartrooster.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.