Whoopie cake met fruit en mascarpone

Dessert
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Mini cake gevuld met een beslag van mascarpone en vruchtvlees. Ideaal om te serveren op een feest of te plaatsen bij de desserttafel. 

Ingrediënten

Voor de Whoopie cake

  • 300 g bloem
  • 2 koffielepels bakpoeder
  • 100 g vetstof
  • 200 g suiker
  • 1 ei
  • 70 ml melk
  • 30 g room
  • mespunt zout

Voor de crème

  • 150 g room
  • 180 g mascarpone
  • 40 g bloemsuiker
  • 80 g vruchtvlees van fruit naar keuze (bv: abrikozen, kersen of braambessen, frambozen …)
     

Recept

Klop voor de whoopie cake de boter en suiker op tot je een gladde massa krijgt.
Roer er dan het ei onder.
Daarna klop je er de bloem, het bakpoeder en het zout onder.
Vervolgens spatel je de melk en de room onder het beslag.
Spuit met behulp van een spuitzak mooie rondjes op bakpapier.
Met het beslag kan je zo’n 24 rondjes maken.
Bak een 10-tal minuten in een oven op 170°C.
Snijd de cakejes overlangs in 2.
Klop voor de crème de room op met de suiker.
Snijd de vruchten in kleine stukjes en lepel ze onder de room.
Roer de mascarpone los en spatel onder de room.
Vul een spuitzak met het mengsel.
Spuit een toefje op de ene helft en leg er daarna de tweede helft op.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.