Trifle met kersen en mascarpone

Dessert
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

15

Stapel op laagjes? Dan is deze trifle met kersen, donuts en mascarpone zeker iets voor jou.

Ingrediënten

  • 350 g kersen, ontpit (300 + 50 g)
  • 4 donuts, in blokjes
  • 400 g mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 50 g suiker

Afwerking:

  • 4 tl amandelschilfers 

Recept

Klop de slagroom met de suiker stijf.

Mix de mascarpone met 50 g kersen. Spatel dit door de slagroom.

Verdeel de helft van de donutblokjes over 4 glazen. Schep daarop een laagje kersen, de helft van het kersen-mascarponemengsel, de rest van de donuts, de rest van het kersen-mascarponemengsel en daarop de rest van de kersen.

Zet de glazen 30 minuten in de koelkast.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan en strooi ze vlak voor het serveren over de trifle.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.