Trifle met kersen en mascarpone

4
15

Stapel op laagjes? Dan is deze trifle met kersen, donuts en mascarpone zeker iets voor jou.

  • 350 g kersen, ontpit (300 + 50 g)
  • 4 donuts, in blokjes
  • 400 g mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 50 g suiker

Afwerking:

  • 4 tl amandelschilfers 

Klop de slagroom met de suiker stijf.

Mix de mascarpone met 50 g kersen. Spatel dit door de slagroom.

Verdeel de helft van de donutblokjes over 4 glazen. Schep daarop een laagje kersen, de helft van het kersen-mascarponemengsel, de rest van de donuts, de rest van het kersen-mascarponemengsel en daarop de rest van de kersen.

Zet de glazen 30 minuten in de koelkast.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan en strooi ze vlak voor het serveren over de trifle.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.