Taart met kersen en kruimeldeeg

Dessert
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(35) 35

Met Belgische kersen maak je de lekkerste kruidige kersentaart met kruimeldeeg. 

Ingrediënten

  • 500 g verse kersen
  • 1 (bio) sinaasappel
  • 160 g boter
  • 1 ei
  • 1 el maiszetmeel
  • 150 g amandelpoeder
  • 100 g bloem
  • 80 g havermoutvlokken
  • 150 g suiker
  • 2 el honing
  • 1 kaneelstok
  • 1 steranijs
  • 150 g zure room

Recept

Rasp de schil van de sinaasappel. Ontpit de kersen en snijd in 2.

Doe de kersen, het sap van 1/2 sinaasappel, 1 koffielepel zeste van sinaasappel, honing, steranijs en kaneelstokje in een pannetje en zet gedurende 5 minuten op een zacht vuur.

Los het maiszetmeel op in 2 eetlepels water en voeg toe aan het pannetje. Laat nog 1 minuut meekoken, zet van het vuur en laat afkoelen.
Verwijder, na het afkoelen, het kaneelstokje en de steranijs.

Verwarm de oven voor op 185°C

Meng de bloem met het amandelpoeder, havermout en suiker. Voeg het ei en de koude boter in stukjes toe en wrijf met je vingertoppen tot een kruimelig deeg.

Duw 2/3 van het deeg op een ingevette en met bloem bestoven bakvorm. Beleg met het kersenmengsel en verkruimel de rest van het deeg over het fruit.

Plaats in een voorverwarmde oven gedurende 35 minuten.

Laat afkoelen en serveer met een lepel zure room.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.