Ongezoete kruimeltaart met appel

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 45

Een lekkere kruimeltaart zonder toegevoegde suikers... het kan! Dankzij de fruitsuikers uit dadels in de bodem en de appels in de vulling krijg je een taart die natuurlijk zoet is.

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 300 g havermout
  • 100 g bloem
  • 150 ml amandelmelk
  • 80 g dadels zonder pit, fijngemalen
  • 1 el bakpoeder
  • 30 ml zonnebloemolie

Voor de vulling:

  • 500 g appelen (Jonagold)
  • 1 el geraspte gember
  • 1 tl kaneelpoeder

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bekleed de bodem van een springvorm (23 cm doorsnede) met bakpapier. Vet de randen in.

Doe de havermout in een blender en mix fijn. Meng alle ingrediënten voor de bodem onder elkaar en kneed tot een plakkerig deeg.

Verdeel 2/3de van het deeg over de bodem van de taart en maak een opstaande rand van ongeveer 2 centimeter. Druk de bodem goed aan. Plaats vijf minuten in de oven.

Was de appelen en snijd in blokjes. Breng ze samen met de gember, kaneelpoeder en een scheutje water aan de kook. Laat 2 minuten koken. De appeltjes mogen nog krokant zijn.

Schep de gestoofde appeltjes op de bodem. Verkruimel het overgebleven deeg over de vulling. Druk de kruimels iets in de vulling. Zet de taart 40 minuten in de oven.

Laat ze daarna volledig afkoelen en zet dan nog een uurtje in de koelkast.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.