
Als je van chocolade houdt, dan is chocomousse zonder twijfel een van je lievelingsdesserts. Of we een ingrediënt vergeten zijn? Neen hoor. Met deze chocolademousse tonen we hoe lekker het kan zijn ook zonder suiker.
Ingrediënten
- 100 g donkere chocolade + extra om af te werken
- 4 eieren
- 40 ml volle melk
- 20 g boter
Recept
Smelt de chocolade met de boter en melk au bain marie.
Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Klop de eigelen in een andere kom romig en blank.
Voeg de eidooiers bij het chocolademengsel en klop goed onder elkaar. Spatel er het eiwit voorzichtig onder het mengsel.
Giet de mousse in schaaltjes en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
Rasp er net voor het serveren nog wat extra chocolade over.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.