Chocolademousse

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

15

Chocolodemousse maken is een van die basisrecepten die je onder de knie moet hebben. Lukt het nog niet helemaal? Volg dan zeker ons recept voor heerlijke chocomousse.

Ingrediënten

  • 200 g chocolade
  • 200 g eiwit(ten)
  • 150 g suiker
  • 200 ml room
  • 4 muntblaadjes
  • water

eventueel als afwerking

  • 12 frambozen

Zorg ervoor dat je kloppers altijd proper zijn want als je klopper vet is, dan stijft het eiwit niet op.

Recept

Breek de chocolade in een steelpan met dikke bodem en doe er een klein scheutje water bij. Laat de chocolade op een laag vuurtje smelten.

Klop intussen het eiwit stijf met de suiker en klop de room half op.

Haal de chocolade van het vuur, laat even afkoelen en roer er dan de room door. Spatel ten slotte voorzichtig het eiwit door de mousse voor een extra luchtig resultaat.

Giet de chocolademousse in glazen of kommetjes en zet in de koelkast om af te koelen.

Versier met enkele framboosjes en een takje verse munt.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.