Chocolademousse

4
  • 200 g chocolade
  • 200 g eiwit(ten)
  • 150 g suiker
  • 200 ml room
  • 4 muntblaadjes
  • water

eventueel als afwerking

Breek de chocolade in een steelpan met dikke bodem en doe er een klein scheutje water bij. Laat de chocolade op een laag vuurtje smelten.

Klop intussen het eiwit stijf met de suiker en klop de room half op.

Haal de chocolade van het vuur, laat even afkoelen en roer er dan de room door. Spatel ten slotte voorzichtig het eiwit door de mousse voor een extra luchtig resultaat.

Giet de chocolademousse in glazen of kommetjes en zet in de koelkast om af te koelen.

Versier met enkele framboosjes en een takje verse munt.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.