Chocolademoelleux

4
(5) 10

Bestaat er iets lekkerder dan een chocolademoelleux met Belgische chocolade? Het klinkt misschien moeilijk maar met dit recept en onze tips lukt moelleux maken keer op keer. 

  • 110 g boter
  • 100 g zwarte/ pure chocolade
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 100 g kristalsuiker
  • 50 g patisseriebloem
  • snuifje zout

Afwerking

  • Hoeve-ijs
  • rood fruit

Laat de chocolade en de boter samen smelten.
Klop 2 volledige eieren en 2 eierdooiers samen met de suiker op tot een bleke luchtige massa, een ruban.

Zeef de bloem bij de ruban en meng tot een glad beslag. Meng met de chocolade en roer er een snuifje zout door.
Giet het chocoladebeslag in een spuitzak en laat deze enkele uren opstijven in de koelkast, tot verbruik.

Neem de bakplaat uit de oven. Verwarm de oven voor op 210°C
Gebruik metale serveerringen of bakvormpjes.

Wrijf de serveerringen in met boter en bestrooi met bloem. Zo blijft de moelleux na het bakken niet kleven. Plaats deze ringen op een bakpapier op de bakplaat.
Vul de serveerringen 2/3 met het moelleuxbeslag en plaats dit 8 minuten in een voorverwarmde oven op 210° C. ( De baktijd kan verschillen van type oven, maar het hart van de moelleux moet vloeibaar zijn. Dus zeker niet meer dan 10 minuten in de oven plaatsen.)

Plaats de warme chocolademoelleux op het bord en schuif de metalen ring omhoog. Gebruik eventueel een aardappelmesje om de moelleux voorzichtig los te snijden.
Serveer warm met een bolletje hoeve-ijs en vers rood fruit.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.