Aardpeersoepje met kruidenolie en chips

Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 35

Geef je aardpeersoep extra veel smaak met kruidenolie en chips van aardpeer.

Ingrediënten

  • 500 g aardpeer
  • 1 extra aardpeer, voor chips
  • 1 ui
  • 500 ml melk
  • 100  ml room
  • 300 ml groentebouillon
  • snuf suiker
  • boter
  • arachideolie
  • witte peper en zout

Voor de kruidenolie:

  • handvol salieblaadjes
  • handvol peterselie
  • olijfolie

Recept

Snipper de ui fijn. Schil de aardperen en snijd in blokjes.

Fruit de ui in boter glazig. Voeg de blokjes aardpeer en de suiker toe en laat 15 minuten stoven. Giet er de bouillon en de melk bij en kruid met peper en zout. Laat 20 minuten op een zacht vuur koken tot de aardperen gaar zijn.

Doe de salie, peterselie, een flinke scheut olijfolie, peper en zout in een blender en mix glad. Giet door een zeef.

Snijd de extra aardpeer in flinterdunne plakjes, dep droog en frituur goudbruin in arachideolie. Laat uitlekken op keukenpapier.

Mix de soep glad en giet er de room bij. Verdeel de soep over de borden en werk af met de chips en de kruidenolie.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.