Carpaccio van coquilles met kruidenolie en kruidenslaatje

Ilse D'hooge
4
20

Licht, fris en supersnel: het perfecte voorgerecht.

Sint-jakobsnoot

Kruidenolie

  • 50 ml olijfolie, extra vergine
  • 1 koffielepel sesamolie
  • 2 takjes basilicum
  • 2 takjes peterselie
  • 2 takjes dragon

Kruidenslaatje

  • kruidenmengeling: basilicum, platte peterselie, dragon en dille,
  • een handvol geroosterde walnoten
  • 1 citroen

Afwerking

  • peper en zout
  • fleur de sel

Sint-jakobsnoot

Snijd drie sint-jakobsnoten in fijne plakjes. Leg een plakje in het midden van een koud bord en de overige in cirkels errond, elkaar lichtjes overlappend. Kruid met peper en zout. Herhaal dit voor de andere borden en bewaar koel.

Kruidenolie

Blancheer de blaadjes van de basilicum, dragon en peterselie kort in kokend water. Haal uit en mix fijn samen met drie eetlepels olijfolie en de sesamolie. Vul aan met de rest van de olie. Zeef de kruidenolie. Breng op smaak met peper en zout.

Kruidenslaatje

Meng de kruidenmengeling en walnoten. Breng op smaak met citroensap, olijfolie, peper en zout vlak voor het opdienen.

Afwerking

Sprenkel de kruidenolie over de carpaccio. Schik de kruidensla erop en werk af met fleur de sel.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.