Kaasfondue met 'Kazen van bij ons'

4

Wil jij een kaasfondue maken maar weet je niet hoe je eraan begint? Met onze tips voor de lekkerste kaasfondue en dit recept wordt jouw fondue een succes!

Voor kaasfondue gebruik je 150 gram kaas per persoon. In dit recept zorgt de Nazarethkaas met zijn goede smelteigenschap voor de basis van de fondue. Een zachte roomkaas geeft het wat diepte. Als je liever geen pittige kaas toevoegt, gebruik dan 300 gram van elk. Voor 600 gram kaas heb je steeds 3 dl vocht nodig.

Snijd het stokbrood in stukjes die je gemakkelijk kan vastprikken.
Strijk een fonduepan of zware pan in met een geplet teentje look.

Prak de schimmelkaas in de pan met een vork op een zacht vuurtje. Rasp de harde kazen en meng onder de schimmelkaas.
Voeg de witte wijn of bier toe, ongeveer 1/3 van je kaashoeveelheid.

Bind de massa samen met het zetmeel, maïzena. Leng deze eerst aan in een kleine hoeveelheid water.
Warm de kaas goed op en blijf roeren. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat naar eigen smaak.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.