Pizza bianca met 4 kazen

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(30) 60

De lekkerste 4-kazenpizza maak je met Belgische kazen. Pas de Bleu, Wynendale, Damse Mokke en Flandrien kaas lenen zich hier perfect toe.

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 450 g bloem
  • 300 g koud water
  • 5 g verse gist
  • 1 kl suiker
  • een snuifje zout

Gebruik een pizzasteen, die je op voorhand opwarmt, in de oven voor een extra krokante bodem.

Recept

Maak het deeg

Doe het water bij de bloem en verbrokkel de gist. Kneed tot alles goed vermengd is. Doe er dan pas het zout en de suiker bij. Als deze van bij het begin in contact komen met de gist, verliest die veel van zijn kracht.

Doe het deeg over op het werkvlak en kneed verder tot een mooi elastisch deeg. Verdeel het deeg in stukjes van 35 tot 40 gram, rol er bolletjes van en leg die in een bebloemde schaal.

Dek af met keukenfolie en zet minstens 6 uur in de koelkast om de gist mooi de tijd te geven.

Maak de pizza

Verwarm de oven voor op 250°C.

Spoel de courgette en snijd in dunne ronde plakjes, ev met behulp van een mandoline.

Ontkorst de kazen en snijd ze in plakjes.

Haal het deeg uit de koelkast en vorm er tussen de vingertoppen platte schijfjes mee. Rol eventueel verder uit met de deegrol.

Prik het deeg in tegen het rijzen. Bestrijk de bodem met een grote toef zure room.

Verdeel de plakjes courgette en plakjes kaas over de pizza’s.

Bak de pizza’s 5 minuten in een zo heet mogelijke oven, bij voorkeur op 250°C.

Slaatje

Breng de gemengde sla op smaak met olijfolie, peper en grof zeezout.

Serveer het slaatje bij de pizza.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.