Soep van vergeten groenten

Soep
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 25

In de herfst en winter zijn de vergeten groenten op hun lekkerst. Profiteer ervan en maak er een heerlijke kom soep van.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 250 g pastinaak
  • 250 g rammenas
  • 200 g peterseliewortel
  • 1 stengel prei
  • enkele takjes peterselie
  • 1 el kurkuma
  • 1,2 l groentebouillon
  • 100 ml room
  • handvol tortillachips
  • 4 plakjes bacon
  • boter
  • peper en zout

Recept

Schil en snijd de pastinaak, rammenas en peterseliewortel in blokjes.
Snijd de prei in ringen en de uien fijn. Bak de ui in boter glazig.

Voeg de groenten toe en kruid met de kurkuma, peper en zout. Blus met de bouillon en breng aan de kook.

Laat op een zacht vuur 20 minuten sudderen.

Bak de bacon in een droge koekenpan krokant.

Verkruimel de tortillachips in een vijzel.

Mix de soep glad. Zet het vuur uit en roer er de room onder. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Schep de soep in borden en werk af met de bacon, tortillachips en peterselie.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.