De smaakarena

Ken jij deze vergeten stukjes vlees? De chefs in de smaakarena wel!

Komen bij jou ook telkens dezelfde ‘klassieke’ stukjes vlees op tafel? Varkenshaasje en steak zijn en blijven natuurlijk lekker, maar er is zoveel meer! We daagden een chefkok en twee hobbykoks uit om aan de slag te gaan met een vergeten stukje vlees van bij ons. Bekijk hier het resultaat.

Goeiemorgen slager, doe mij maar een spinnenkopje!

Zou jij raar opkijken mocht de klant voor jou bij de slager of de supermarkt naar een ‘spinnenkopje’ vragen? Je slager wellicht ook, want meestal kan hij dat exclusieve stukje varken- of rundvlees voor zichzelf houden. 

Slager Curd vindt het zonde dat spinnenkopje vaak over het hoofd wordt gezien. Daarom daagde hij twee hobbykoks en een chefkok uit om er een gerecht mee te verzinnen. Chef Dirkjan scherpt als eerste zijn messen. Als liefhebber van niet-alledaagse, pure producten kende hij het stukje vlees al. Hij weet als geen ander hoe exclusief een spinnenkopje is, aangezien er per varken maar twee zijn. “Als je weet wat je ermee moet doen, dan geeft dat een geweldige smaak.” Dirkjan liet ons smullen van spinnenkop met oca en schorseneren. Achter het andere fornuis staat hobbykok Nele Vanbesien. Zij kookt uitsluitend met eerlijke producten; een spinnenkopje van een lokale slager past dus helemaal in haar straatje. Zin in een soepje met spiesjes van spinnenkop?

Ook nog spinalis dorsi, graag. Spinalis wat?

Voor hobbykok-slash-wervelwind Jelle Beekman hadden we een ander vergeten stukje rundvlees in petto: spinalis dorsi. Net als slager Curd probeert Jelle niets te verspillen. Voor de spinalis dorsi zocht en vond Jelle inspiratie bij een gerecht dat zijn oma vroeger regelmatig klaarmaakte en we geven toe: wij schuiven onze voetjes graag onder tafel als ons zo’n gerecht voorgeschoteld wordt. Wat dacht je van spinali dorsi met gepekelde tomaat en flippofrieten? Dirkjan serveerde spinali dorsi met jonge kruidensla.

Ging jij al eens aan de slag met spinnenkopje of spinalis dorsi? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons. Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.