Velouté van waterkers en amandelen

4
(10) 20

Deze frisse, romige soep van waterkers en amandelen smaakt lekker op een wat koudere dag.

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 100 g geblancheerde amandelen 
  • 650 ml water
  • 2 witte boterhammen zonder korst
  • 4 teentjes knoflook

Afwerking:

  • 200 g waterkers
  • Peper en zout
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • sherry-azijn

Snijd de ui en look fijn.

Verhit 1 el olijfolie in een ruime kookpot en stoof de ui en look glazig. Voeg de amandelen en brood toe. Giet het water erbij en laat het geheel kort opkoken.
Pureer tot een glad geheel.
Breng verder op smaak met peper, zout en sherry-azijn.

Verdeel de waterkers bovenop de soep en dresseer met een 1 eetlepel olijfolie en gemalen peper. Werk eventueel af met enkele geroosterde amandelschilfers.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.