Witloofsoep met gegrilde amandelschilfers

4
35

Koud buiten? Warm je op aan een dampende kop witloofsoep. De zeste van citroen en de geroosterde amandelschilfers zorgen voor de finishing touch.

  • 500 g witloof
  • 1 bloemige aardappel
  • 2 el boter
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 l bouillon
  • 15 ml honing
  • 100 g amandelschilfers
  • 200 ml room
  • zeste van een citroen
  • een takje verse oregano 
  • peper
  • zout

Schil de aardappel en snijd in blokjes. Snijd het witloof in fijne reepjes.

Fruit de ui glazig in een eetlepel boter. Voeg vervolgens ¾  van het witloof toe en laat kort mee bakken. Blus met de bouillon. Breng aan de kook. Voeg de aardappel toe en laat 15 minuten sudderen.                        

Bak het overige witloof in de rest van de boter. Kruid met peper en zout en lepel er de honing bij. Laat lichtjes karamelliseren.

Rooster de amandelschilfers zodat ze goudbruin zijn. Laat ze opdrogen op keukenpapier en zet even opzij.

Pureer de soep met een staafmixer en breng opnieuw aan de kook. Schenk er de room bij en roer glad. Kruid met peper en zout.

Verdeel de soep over 4 kommetjes. Verdeel er het gebakken witloof over en werk af met de amandelschilfers, zeste van de citroen en een takje oregano. Serveer goed heet. Lekker met wat brood.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.