Witloofsoep met gegrilde amandelschilfers

Soupe
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Koud buiten? Warm je op aan een dampende kop witloofsoep. De zeste van citroen en de geroosterde amandelschilfers zorgen voor de finishing touch. Op zoek naar witloof recht van bij de boer? Vind hier alle hoevekooppunten bij jou in de buurt.

Ingrediënten

  • 500 g witloof
  • 1 bloemige aardappel
  • 2 el boter
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 l bouillon
  • 15 ml honing
  • 100 g amandelschilfers
  • 200 ml room
  • zeste van een citroen
  • een takje verse oregano 
  • peper
  • zout

Recept

Schil de aardappel en snijd in blokjes. Snijd het witloof in fijne reepjes.

Fruit de ui glazig in een eetlepel boter. Voeg vervolgens ¾  van het witloof toe en laat kort mee bakken. Blus met de bouillon. Breng aan de kook. Voeg de aardappel toe en laat 15 minuten sudderen.                        

Bak het overige witloof in de rest van de boter. Kruid met peper en zout en lepel er de honing bij. Laat lichtjes karamelliseren.

Rooster de amandelschilfers zodat ze goudbruin zijn. Laat ze opdrogen op keukenpapier en zet even opzij.

Pureer de soep met een staafmixer en breng opnieuw aan de kook. Schenk er de room bij en roer glad. Kruid met peper en zout.

Verdeel de soep over 4 kommetjes. Verdeel er het gebakken witloof over en werk af met de amandelschilfers, zeste van de citroen en een takje oregano. Serveer goed heet. Lekker met wat brood.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.