Vlaamse stoverij van varkenswangetjes

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

135

Met dit recept maak je botermalse varkenswangetjes in een lekker stoofvleessausje. Heerlijk met frieten!

Ingrediënten

  • 1 kg schoongemaakte varkenswangetjes
  • arachideolie
  • 1 ui
  • 2 boterhammen
  • 1 kl mosterd
  • 1 flesje donker bier
  • 1 liter bruine fond
  • peper en zout
  • frietjes

kruidentuiltje

  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 3 peterseliestengels

Recept

Verhit olie in een grote kookpot met dikke bodem, kruid de varkenswangetjes met peper en zout en bak het vlees rondom goudbruin. 

Snipper de ui fijn, voeg toe aan het vlees en laat mee bakken op een hoog vuur.

Blus met het bier. 

Voeg de bruine fond, kruidentuiltje en boterhammen ingesmeerd met mosterd toe aan het vlees.
Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de varkenswangetjes gaar zijn, ongeveer 2 uur. 

Kruid naar eigen smaak af met peper en zout.

Schik het vlees op een bord en strooi er de gesnipperde peterselie over.

Serveer met frietjes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.