Blanquette met varkenswangen

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(30) 60

Blanquette is traditioneel gezien een ragout van kalfsvlees maar je kan ook experimenteren met dit gerecht. Zo kan je bijvoorbeeld een blanquette van varkensvlees maken met dezelfde smaken als de klassieker. Absoluut het proberen waard!

Ingrediënten

Recept

Snijd de wortels en uien in kleine blokjes.

Verwarm boter in een stoofpot en voeg de gesneden wortelen, uien en champignons toe. Laat 10 minuten stoven. Voeg de varkenswangen toe. Laat nog 10 minuten stoven.
Zet het vlees onder met water en voeg het blokje kippenbouillon toe. Laat nog 40 minuten stoven op een zacht vuur.

Haal de stoofpot van het vuur. Voeg de room en het citroensap toe.

Serveer in diepe borden en voeg nog de gehakte peterselie toe.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.