Vegetarische balletjes van rode biet met gekarameliseerde worteltjes

Vegetarische balletjes van rode biet met gekarameliseerde worteltjes

Vegetarische balletjes maken is helemaal niet moeilijk. Met wat voorbereidend werk serveer je lekkere balletjes van rode biet. Heerlijk met puree!

Hoofdgerecht

40 min

Gemiddeld

Personen 4

Ingrediënten

    Voor de rodebietballetjes

    Voor de dressing

    Voor de bieslookpuree

    Voor de worteltjes

37 ingrediënten geselecteerd

Order via

Bereiding

    1 dag op voorhand

    Laat de bieten goed uitlekken en mix ze dan fijn in de blender. 
    Hak de rozemarijn, peterselie en bieslook fijn.

    Pel de ui en de knoflook, snipper fijn en bak even glazig in wat olijfolie. Voeg de ui en de knoflook toe aan de rode bieten in een grote mengkom. Voeg de zaden en pitten, balsamicoazijn, mosterd en havermoutvlokken toe. Meng alles goed en dek het deeg af. Plaats in de koelkast en laat een nachtje rusten.