100% van bij ons

Hapje van filodeeg met geitenkaas en kweeperenchutney


4

(15) 50
Met filodeeg maak je snel en gemakkelijk een heerlijk hapje. Voor de kweepeerenchutney heb je iets meer geduld nodig maar dit sausje is het wachten meer dan waard.
Ingrediënten
- 150 g geitenkaas
- 2 el verse tijmblaadjes
- 1 tl gedroogde oregano
- 2 tl honing
- 100 g filodeeg
- olijfolie
- peper en zout
Voor de chutney:
- 400 g kweepeer, geschild
- 100 g Cox appels, geschild
- sap van 1 citroen
- 400 ml water
- 100 ml balsamicoazijn
- 120 g bruine suiker
- 2 cm gember geraspt
- 1 tl kaneel
- 1 tl kurkuma
- 2 steranijs
- 1 el honing
- snuf zout
Recept
Voor de chutney:
Snijd de kweeperen in schijfjes en de appel in blokjes. Doe alles in een kookpot met het water en het citroensap. Laat 20 minuten rusten.
Voeg de overige ingrediënten toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 30 minuten sudderen.
Verwijder het steranijs en prak de chutney met een pureestamper grof. Laat afkoelen en bewaar in een afgesloten bokaal in de koelkast.
Maak het aperitiefhapje:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Roer de geitenkaas met de tijm, oregano en honing los. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd het filodeeg in rechthoeken van 5 X 10 cm. Bestrijk met wat olijfolie. Schep op de onderkant van elk vel wat van het kaasmengsel op. Rol het deeg op. Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 20 minuten in de oven.
Verzorg de afwerking:
Serveer met de kweeperenchutney.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.