Toast met carpaccio, geitenkaas en gepofte kerstomaatjes

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

50

Til je toast naar een hoger niveau met carpaccio, zachte geitenkaas, tomaatjes en een zelfgemaakt kruidensausje.

Ingrediënten

  • 250 g ossenhaas
  • 250 g kerstomaatjes
  • 120 g zachte geitenkaas
  • 1 el melk
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 sneetjes toastbrood
  • handvol rucola
  • olijfolie
  • peper en zout

Kruidensausje:

  • 1 teentje look
  • 1 tl zout
  • 4 ansjovisfilets in olie, afgespoeld
  • 3 el fijngehakte koriander
  • 3 el fijngehakte munt
  • 2 el fijngehakte basilicum
  • 3 el gezouten kappertjes, afgespoeld en gehakt
  • 2 el citroensap
  • 150 ml olijfolie

Wil je graag wat tijd winnen?
Vraag dan 250g carpaccio aan je slager. Hij snijdt het vlees flinterdun voor jou.

Recept

Verwarm de oven voor op 160°C.

Leg de tomaatjes in een ovenschaal en bedruppel met olie. Pers er 1 teentje look over en kruid met peper en zout. Zet ze 30 minuten in de oven.

Wikkel het vlees in plasticfolie en leg ongeveer 20 minuten in de diepvriezer.

Stamp 1 gepeld teentje look met 1 theelepel zout in een vijzel zacht. Voeg de ansjovis, koriander, munt, basilicum, kappertjes, citroensap, 150 ml olijfolie en een snuif peper toe en stamp tot een smeuïg mengsel. Zet koel.

Roer de geitenkaas met de melk los. Kruid met wat peper en zout.

Bestrijk de sneetjes brood met olie en rooster ze in een grillpan of op de barbecue langs beide kanten goudbruin. Halveer ze.

Wrijf de warme toasts in met de snijkant van een doorgesneden lookteentje.

Haal het vlees uit de vriezer en snijd het met een vlijmscherp mes in flinterdunne plakjes. 

Besmeer de toast met het geitenkaasmengsel en drapeer er plakjes vlees over. Schep er wat van de groene kruidensaus op en verdeel er de warme tomaatjes over. Druppel er nog wat extra olijfolie over. Werk af met wat rucola en serveer meteen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.