
Semifreddo met limoncello
Semifreddo is een halfbevroren dessert dat normaal gezien in een taartvorm wordt gepresenteerd, maar ook in een glaasje oogt het heel smakelijk! Dit recept krijgt extra punch door de limoncello.
Ingrediënten
- 150 g fijne suiker
- 150 ml water
- 75 ml limoncello
- 1 citroen, zeste
- 6 eieren
- 2 el zachte tijmblaadjes
- 300 ml slagroom
- 6 zandkoekjes, verkruimeld
Recept
Verwarm de suiker met het water op een zacht vuur tot de suiker is gesmolten. Voeg de eigelen toe en klop door tot een schuimig mengsel. Giet in een kom en laat afkoelen.
Roer de limoncello en zeste van citroen onder het afgekoeld eiermengsel.
Klop de eiwitten en room stijf, spatel deze voorzichtig onder het eiermengsel.
Voeg de tijmblaadjes toe.
Verdeel de koekjeskruimels over 6 glaasjes. Giet er het mengsel over en zet de semifreddo 1 uur in de vriezer. Werk af met een extra takje tijm en wat citroenrasp.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.