Semifreddo met limoncello

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 60

Semifreddo is een halfbevroren dessert dat normaal gezien in een taartvorm wordt gepresenteerd, maar ook in een glaasje oogt het heel smakelijk! Deze variant krijgt extra punch door de limoncello.

Ingrediënten

  • 150 g fijne suiker
  • 150 ml water
  • 75 ml limoncello
  • 1 citroen, zeste
  • 6 eieren
  • 2 el zachte tijmblaadjes
  • 300 ml slagroom
  • 6 zandkoekjes, verkruimeld

Recept

Verwarm de suiker met het water op een zacht vuur tot de suiker is gesmolten. Voeg de eigelen toe en klop door tot een schuimig mengsel. Giet in een kom en laat afkoelen.

Klop de eiwitten en room stijf. Roer de limoncello en zeste van citroen onder het afgekoeld eiermengsel.
Voeg de room toe en spatel er dan voorzichtig de eiwitten onder. Voeg de tijmblaadjes toe.

Verdeel de koekjeskruimels over 6 glaasjes. Giet er het mengsel over en zet 1 uur in de vriezer. Werk af met een extra takje tijm en wat citroenrasp.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.