Semifreddo met kersen en witte chocolade

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(30) 120

Semifreddo is een halfbevroren dessert dat eruit zit als een ijstaart maar qua structuur lijkt op chocomousse. Er bestaan duizend-en-een varianten maar deze met Belgische kersen en witte chocolade is een van onze favorieten.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 50 g fijne suiker
  • 500 ml slagroom
  • 1 tl vanille-extract
  • 300 g kersen
  • 6 lange vingers, in stukjes van 1 cm
  • 50 g witte chocolade, geraspt
  • snuifje zout

Recept

Ontpit de kersen en snijd in twee. Hou enkele kersen apart om af te werken.

Bekleed een bakvorm met bakpapier of aluminiumfolie.

Splits de eieren. Mix de suiker met de eigelen romig.
Klop de eiwitten met een snuifje zout stijf.

Klop de slagroom met het vanille-extract lobbig en spatel door het eigeelmengsel.
Spatel er daarna het eiwitschuim door.

Voeg de kersen, lange vingers en 2/3de van de chocolade toe aan het mengsel, roer om en giet het in de bakvorm.

Zet minstens 2 uur in de vriezer.

Haal de semifreddo uit de vorm en werk af met de resterende kersen en chocolade.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.