Coq au vin

4

Wil je graag indruk maken op je tafelgenoten? Dan moet je zekers een coq au vin maken. 

  • 1 volledige kip
  • 1 fles rode wijn
  • 2 uien
  • 200 g champignons
  • 200 g spekreepjes
  • 1 l kippenbouillon
  • boter
  • laurier en tijm
  • peper en zout
  • 4 eetlepels bessenconfituur

Snijd de bouten van de kip los en snijd deze nogmaals in de helft. Snijd nu de vleugels los van het lichaam. Snijd daarna het borstvlees over de rug naar beneden langs het karkas.
Of vraag aan je slager om de kip te versnijden in 8 stukken.

Snijd de uien in fijne reepjes en stoof ze aan in boter.
Voeg de spekreepjes en de versneden champignons toe.  Wanneer alles gaar is, haal je ze uit de pan.

Braad nu de kip aan. Voeg eventueel wat verse boter toe. Kruid met peper en zout.  Als de kip mooi bruin is, bevochtig je met kippenbouillon en rode wijn. Voeg laurier en tijm toe en laat verder garen.

Voeg de laatste 10 minuten opnieuw het spek en de groenten toe. Voeg nog een lepel bessenkonfituur toe om de smaak te verbeteren en te binden. Indien de saus nog te vloeibaar is, kan je ze binden met maïszetmeel.

Serveer met verse frietjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.