Spiesje van zeeduivel met Vlaams ovengebakken spek en rozemarijn

4

Op zoek naar een snel en lekker aperitiefhapje? Dit spiesje van zeeduivel met spek is een wip klaar en, geloof ons, jouw gasten zullen er niet genoeg van krijgen.

  • 250 g zeeduivel
  • 4 sneetjes Vlaams ovengebakken spek
  • 8 lange takjes rozemarijn
  • 10 roze peperbollen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl citroenzeste
  • zeezout
  • 4 eetl olijfolie

Snijd de vis in blokjes van 3 bij 3 cm.
Wikkel een derde van de visblokjes in een sneetje spek.

Doe de rozemarijnblaadjes van het takje tot 3 cm van de top, zodat er nog een ‘pluimpje’ overblijft.
Hak de rozemarijnblaadjes en knoflook fijn, plet de roze peperbollen en voeg zout, citroenzeste en olijfolie toe.

Gebruik het rozemarijntakje als spiesje en steek er afwisselend een stukje vis en een in spek gerold visblokje op.
Bestrijk de spiesjes met de marinade.
Grill ze circa 2 minuten aan beide zijden.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.