Spiesje van zeeduivel met Vlaams ovengebakken spek en rozemarijn

Number of persons
Aantal personen

4

Op zoek naar een snel en lekker aperitiefhapje? Dit spiesje van zeeduivel met spek is een wip klaar en, geloof ons, jouw gasten zullen er niet genoeg van krijgen.

Ingrediënten

  • 250 g zeeduivel
  • 4 sneetjes Vlaams ovengebakken spek
  • 8 lange takjes rozemarijn
  • 10 roze peperbollen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl citroenzeste
  • zeezout
  • 4 eetl olijfolie

Recept

Snijd de vis in blokjes van 3 bij 3 cm.
Wikkel een derde van de visblokjes in een sneetje spek.

Doe de rozemarijnblaadjes van het takje tot 3 cm van de top, zodat er nog een ‘pluimpje’ overblijft.
Hak de rozemarijnblaadjes en knoflook fijn, plet de roze peperbollen en voeg zout, citroenzeste en olijfolie toe.

Gebruik het rozemarijntakje als spiesje en steek er afwisselend een stukje vis en een in spek gerold visblokje op.
Bestrijk de spiesjes met de marinade.
Grill ze circa 2 minuten aan beide zijden.
 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.