Gepofte knolselder met paddenstoelen en kaas

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(25) 90

Over deze kleine gepofte knolselders zullen jouw tafelgenoten blijven napraten, lang nadat ze hun bordje volledig hebben leeg gegeten.

Ingrediënten

  • 4 kleine knolselders
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 500 g gemengde paddenstoelen
  • 4 el verse tijmblaadjes
  • handvol peterselieblaadjes, fijngehakt
  • 50 ml room
  • 50 ml zure room
  • 150 g schimmelkaas (Pas de Bleu)
  • 1 tl balsamicoazijn
  • 40 g hazelnoten
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Voor de saus:

  • 2 sjalotten
  • 100 ml sherry
  • 100 ml heet water
  • bosje dragon, fijngehakt
  • boter

Recept

Knolselder

Verwarm de oven voor op 180°C.

Spoel de knolselder schoon en snijd de grillige bovenkant weg. Keer de groente om en snij de onderkant recht weg. Hol de groenten een beetje uit. Wrijf ze in met olijfolie. Bestrooi met de helft van de tijm en kruid met zout. Verpak de knollen goed in in aluminiumfolie en zet 1 uur in de oven.

Controleer ze na 1 uur en prik ze in met een vork. Ga je er makkelijk door, dan zijn ze klaar.

Snipper de uit fijn en snijd de paddenstoelen in schijfjes. Fruit de ui met de look glazig in olijfolie. Voeg de paddenstoelen en de resterende tijm toe en breng op smaak met balsamicoazijn, peper en zout. Schep er op het laatste moment de peterselie door.

Haal de knolselder uit de oven en verwijder het folie. Vul ze met de paddenstoelen, hazelnoten en de blokjes schimmelkaas.  Rooster de gevulde knolselder nog 30 minuten zonder folie.

Maak de saus

Snijd de sjalotten in ringen.

Bak de sjalotten 10 minuten in boter zacht. Blus met de sherry, giet er 100 ml kokend water bij en breng op smaak met peper en zout. Laat 10 minuten inkoken.

Voeg op het laatst de fijngehakte dragon en een klontje boter toe. Kruid met peper en zout.

Afwerking

Meng de zure room onder de room en kruid met peper en zout. Giet op elk bord wat van deze room en druppel er olijfolie over. Leg er tekens een gepofte knolselder op. Schenk er als laatst de saus over. Werk nog af met een extra takje peterselie.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.